home
Home  
     
cursussen
Cursus / lessen  
   
     
workshops
Workshops e.d.  
   
   
     
Les workshop kinderen
Voor kinderen  
   
   
   
   
     
foto's
Foto's  
     
agenda
Agenda  
     
links
 
     
contact
Contact  
     
     
     
   
     
mail
Facebook instar    

 

Even voorstellen


gerarda

Als kind al was ik bezig met scheppen en creëren. Uren was ik zoet met tekenen, schilderen en bouwen. Tegen de tijd dat ik naar de brugklas ging maakte ik veel van mijn kleding zelf. Het was dan ook logisch dat ik naar de kunstacademie ging. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Sittard als grafisch vormgever.
Na wat omzwervingen ben ik jarenlang werkzaam geweest als operationeel facilitair manager. Een hele leuke functie die ik met veel plezier vervulde. Maar doordat ik slechthorend werd, was dit niet langer mogelijk voor me. Tijd om te bezinnen en nieuwe keuzes te gaan maken.

En zo begon ik aan de 4-jarige opleiding aan Vrije Academie 't Pad. Naast de opleiding ging ik lesgeven in mijn atelier. In eerste instantie aan een klein groepje kinderen en langzaamaan heb ik mijn werkveld uitgebreid met lessen en workshops voor volwassenen. In 2013 behaalde ik mijn diploma voor Creatief docent / coach. En in 2014 rondde ik de opleiding succesvol af met een diploma als Psychosociaal therapeut beeldend.

Ik heb mijn plek gevonden.
In mijn atelier; waar ik mijn passie voor materialen/technieken kan delen, jou als deelnemer wil inspireren en vooral veel ruimte wil bieden aan ontwikkeling van creativiteit.
In mijn praktijk Beeldend 7; waar ik volwassenen en jongeren begeleid die op een of andere manier zijn vastgelopen in hun leven (of dreigen vast te lopen). Met behulp van beeldende middelen zoals tekenen en schilderen, help ik ze bij het ontwikkelen van een innerlijk kompas, zodat ze weer richting kunnen gaan geven aan hun leven.

Laat je verwonderen.
Van kleins af aan leren kinderen door te doen en te ervaren. Ze laten zich verwonderen, spelen en ontdekken. Daarin zijn ze ongeremd. Pas als ze groter worden, onstaan vaak remmingen. Zo ook bij volwassenen. Er zijn verwachtingen en overtuigingen. Vaak hoor ik: 'ik kan niet tekenen' 'ik ben niet creatief' 'het wordt toch niet zoals ik dat wil' etc.
Tijdens mijn lessen/workshops wil ik je graag opnieuw in contact brengen met 'verwondering'. Daarbij leer ik je om vrij te gaan werken. En geloof me, daar komen mooie processen (en vaak prachtig werk) uit voort. Zoals Picasso al zei:

'Ieder kind is een kunstenaar.
De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt.'

Graag ontmoet ik je in mijn atelier.

Creatieve groeten,

 

Gerarda Beumer
docent / coach

 

 

Eigen werk

Hier wat voorbeelden van eigen werk. Voor mij is beeldend bezig zijn een vorm van zelfonderzoek en mindfulness; het brengt me rust, verwondering en zelfontplooïng. Daarbij wil ik alles zelf 'in de vingers' hebben gehad, zodat ik het kan delen.


persoon lijnenspel studie landschap glas